Data

Posiłek

Potrawy

01.03.2021

Poniedziałek

ŚNIADANIE

Weka (mąka pszenna)z masłem i szczypiorkiem, jajko gotowane w plastrach(jajka)pomidor, sałata zielona, powidło i miód, kawa z mlekiem 2%.

II ŚNIADANIE

Woda mineralna. Mandarynka.  

OBIAD

Zupa  pomidorowa z makaronem literki,(mąka pszenna, jajka) na wywarze–warzywnym(śmietana 18%)(seler, marchew, pietruszka, cebula, ziemniaki z koperkiem, schab soute w sosie śmietanowym,(18%) mix sałat w sosie winegret, kompot wieloowocowy.

PODWIECZOREK

Kasza manna na mleku z musem truskawkowym.

02.03.2021

Wtorek

ŚNIADANIE

 Zupa mleczna(mleko2%) z płatkami miodowymi ,chleb słonecznikowy ( mąka pszenna, słonecznik)  z masłem i szczypiorkiem, serek almette śmietankowy, rzodkiewka, dżem, miód.

II ŚNIADANIE

Woda mineralna. Jabłko.

OBIAD

Zupa jarzynowa (mąka pszenna, jajko)na wywarze mięsno-warzywnym (seler, marchew, pietruszka, cebula), spaghetti z mięsem i sosem bolońskim, kompot porzeczkowy.

PODWIECZOREK

Chleb krakowski(mąka pszenna)z masłem i szczypiorkiem, szynka Juranda, pomidorki koktajlowe, herbata owocowa.

03.03.2021

Środa

ŚNIADANIE

Chleb wiejski (mąka pszenna)z masłem i szczypiorkiem parówki z Bobrownik cielęce, ketchup, kakao z mlekiem,(mleko2%)dżem, miód.

II ŚNIADANIE

Woda mineralna. Chipsy owocowe.

OBIAD

Zupa neapolitańska z zacierką(mąka pszenna, jajka) na wywarze mięsno-warzywnym,(seler, marchew, pietruszka, cebula)kluski leniwe, surówka z marchewki i jabłka, kompot wiśniowy.

PODWIECZOREK

Szakszuka z pomidorem i jajkiem, weka z masłem, herbata z cytryną.

04.03.2021

Czwartek

ŚNIADANIE

Zupa mleczna(mleko 2%) z kluskami lanymi, chleb graham (mąka pszenna) z masłem pasta z wędliny sera żółtego ,pomidor  ,dżem, miód.

II ŚNIADANIE

Woda mineralna. Gruszki.

OBIAD

Zupa grysikowa na wywarze -warzywnym,(seler, marchew, pietruszka, cebula),zielenina, pieczeń rzymska w sosie pieczeniowym, kasza jęczmienna, sałatka Colesław, kompot wieloowocowy.

PODWIECZOREK

Galaretka owocowa, chałka (mąka pszenna, jajka)z masłem.

05.03.2021

Piątek

ŚNIADANIE

Chleb wiejski(mąka pszenna) i z serem żółtym, papryka czerwona ,miód, dżem, kawa z mlekiem.(mleko2%). 

II ŚNIADANIE

Woda mineralna. Melon żółty.  

OBIAD

Krem z groszku zielonego z grzankami (mąka pszenna) wywarze warzywnym, (seler, marchew, pietruszka, cebula) zielenina, kotleciki rybne z jajkiem, ziemniaki z koperkiem, mizeria z śmietaną, kompot jabłkowy.

PODWIECZOREK

Bułka kajzerka (mąka pszenna) z masłem i szczypiorkiem, kabanosiki drobiowe, ketchup, herbata z cytryną.