Data | Posiłek | |
11.12.2023
Poniedziałek |
ŚNIADANIE | Chleb wiejski ( mąka pszenna) z masłem i szczypiorkiem, szynka dla domu, pomidor, kawa inka z mlekiem (2%) dżem, miód. |
II ŚNIADANIE | Woda mineralna. Winogrona. | |
OBIAD |
Zupa ogórkowa z ryżem ( śmietana 18%) na wywarze mięsno –warzywnym (seler, marchew, pietruszka, cebula) zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i serem żółtym, kompot wiśniowy. | |
PODWIECZOREK |
Budyń śmietankowy (mleko 2%) z sokiem malinowym, wafelki ryżowe. | |
12.12.2023 Wtorek | ŚNIADANIE | Zupa mleczna (mleko 2%) z płatkami kukurydzianymi, bułka grahamka (mąka pszenna,) z masłem i szczypiorkiem, miód, dżem. |
II ŚNIADANIE | Woda mineralna .Kaki. | |
OBIAD |
Zupa szczawiowa z jajkiem (śmietana 18%) wywar mięsno warzywny, (seler, marchew, pietruszka, cebula), ziemniaki z koperkiem, filet z piersi kurczaka sute, buraczki zasmażane kompot truskawkowy. | |
PODWIECZOREK |
Chleb krakowski (mąka pszenna) z masłem i szczypiorkiem, schab wędzony, ogórek zielony, herbata owocowa. | |
13.12.2023
Środa |
ŚNIADANIE | Chleb słonecznikowy (mąka pszenna) z masłem i szczypiorkiem, pasztet królewski, ogórek kiszony, kawa inka z mlekiem (2%) ,dżem, miód. |
II ŚNIADANIE | Woda mineralna Jabłko z cynamonem. | |
OBIAD |
Zupa dyniowa z grzankami domowymi (śmietana 18%), wywar mięsno-warzywny (seler, marchew, pietruszka, cebula), gulasz wołowy z makaronem,(mąka pszenna) surówka z kapusty pekińskiej, kompot owocowy. | |
PODWIECZOREK |
Kasza manna z musem truskawkowym. | |
14.12.2023
Czwartek |
ŚNIADANIE | Zupa mleczna (mleko 2%) z płatkami miodowymi, chleb słonecznikowy (mąka pszenna, słonecznik) z masłem i szczypiorkiem, dżem, miód. |
II ŚNIADANIE | Woda mineralna. Gruszki. | |
OBIAD | Zupa z fasolki szparagowej z makaronem ( śmietana 18%,mąka pszenna) , wywar mięsno- warzywny, (seler, marchew, pietruszka, cebula) zielenina ,łazanki z mięsem i kapustą, kompot owocowy. | |
PODWIECZOREK |
Chleb razowy z masłem i szczypiorkiem, kabanosiki drobiowe ketchup, herbata z cytryną. | |
1512.2023
Piątek |
ŚNIADANIE | Chleb krakowski (mąka pszenna)z masłem i szczypiorkiem, ser biały w plastrach pomidory koktajlowe, kawa inka z mlekiem (2%),dżem, miód. |
II ŚNIADANIE | Woda mineralna, marchewka do chrupania. | |
OBIAD | Zupa ziemniaczana, wywar mięsno- warzywny, zielenina (seler, marchew, pietruszka, cebula) ,udziec drobiowy w sosie słodko-kwaśnym z ryżem, surówka Colesław, kompot wiśniowy. | |
PODWIECZOREK | Biszkopt (mąka pszenna)z bitą śmietaną i borówkami-wypiek własny, herbata owocowa. |
Copyright 2016 Samorządowe Przedszkole nr 135 im. Księcia Kraka. Wszystkie prawa zastrzeżone.