Data Posiłek
11.12.2023

Poniedziałek

ŚNIADANIE Chleb wiejski ( mąka pszenna)  z masłem i szczypiorkiem,  szynka dla domu, pomidor, kawa inka z mlekiem (2%) dżem, miód.
II ŚNIADANIE Woda mineralna. Winogrona.
OBIAD
Zupa ogórkowa z ryżem ( śmietana 18%) na wywarze mięsno –warzywnym (seler, marchew, pietruszka, cebula) zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i serem żółtym, kompot wiśniowy.

PODWIECZOREK

Budyń śmietankowy (mleko 2%)  z sokiem malinowym, wafelki ryżowe.
12.12.2023 Wtorek ŚNIADANIE Zupa mleczna (mleko 2%) z płatkami kukurydzianymi, bułka grahamka  (mąka pszenna,)  z masłem  i szczypiorkiem,  miód, dżem.
II ŚNIADANIE Woda mineralna .Kaki.

OBIAD

Zupa szczawiowa z jajkiem (śmietana 18%) wywar mięsno warzywny, (seler, marchew, pietruszka, cebula), ziemniaki z koperkiem, filet z piersi kurczaka sute, buraczki zasmażane kompot truskawkowy.

PODWIECZOREK

Chleb krakowski (mąka pszenna) z masłem i szczypiorkiem, schab wędzony, ogórek zielony, herbata owocowa.
13.12.2023

Środa

ŚNIADANIE Chleb słonecznikowy (mąka pszenna) z masłem i szczypiorkiem, pasztet królewski, ogórek kiszony, kawa inka z mlekiem  (2%) ,dżem, miód.
II ŚNIADANIE Woda mineralna Jabłko z cynamonem.

OBIAD

Zupa dyniowa z grzankami domowymi  (śmietana 18%),  wywar mięsno-warzywny (seler, marchew, pietruszka, cebula), gulasz wołowy z makaronem,(mąka pszenna) surówka z kapusty pekińskiej, kompot owocowy.

PODWIECZOREK

Kasza manna z musem truskawkowym.
14.12.2023

Czwartek

ŚNIADANIE Zupa mleczna (mleko 2%) z płatkami miodowymi,  chleb słonecznikowy (mąka pszenna, słonecznik) z masłem i szczypiorkiem, dżem, miód.
II ŚNIADANIE Woda mineralna. Gruszki.
OBIAD Zupa z fasolki szparagowej z makaronem ( śmietana 18%,mąka pszenna) , wywar mięsno- warzywny, (seler, marchew, pietruszka, cebula) zielenina ,łazanki z mięsem i kapustą, kompot owocowy.

PODWIECZOREK

Chleb razowy z masłem i szczypiorkiem, kabanosiki drobiowe ketchup, herbata z cytryną.
1512.2023

Piątek

ŚNIADANIE Chleb krakowski (mąka pszenna)z masłem i szczypiorkiem, ser biały w plastrach pomidory koktajlowe,  kawa inka z mlekiem (2%),dżem, miód.
II ŚNIADANIE Woda mineralna, marchewka do chrupania.
OBIAD Zupa ziemniaczana, wywar mięsno- warzywny, zielenina (seler, marchew, pietruszka, cebula) ,udziec drobiowy w sosie słodko-kwaśnym z ryżem, surówka Colesław, kompot wiśniowy.
PODWIECZOREK Biszkopt (mąka pszenna)z bitą śmietaną i borówkami-wypiek własny, herbata owocowa.