Data

Posiłek

Potrawy

18.10.2021

Poniedziałek

ŚNIADANIE

Chleb krakowski ( mąka pszenna)  z masłem i szczypiorkiem, jajko w plastrach, pomidor ,kawa z mlekiem (2%), dżem, miód.

II ŚNIADANIE

Woda mineralna, jabłka.

OBIAD

Zupa grysikowa, wywar mięsno-warzywny,(seler, marchew, pietruszka, cebula)  zielenina, ziemniaki z koperkiem, zrazy wieprzowe w sosie chrzanowym, sałatka z kapusty czerwonej, kompot owocowy,

 

ODWIECZOREK

Bułeczki grahamki ( mąka pszenna)  z masłem i szczypiorkiem, szynka z puszki, ogórek zielony, herbata z cytryną.

19.10.2021

Wtorek

ŚNIADANIE

Zupa mleczna(mleko2%) z płatkami miodowymi ,chleb słonecznikowy ( mąka pszenna)  z masłem i szczypiorkiem, makrela wędzona, ogórek kiszony, dżem, miód.

II ŚNIADANIE

Woda mineralna, melon żółty.

OBIAD

Zupa jarzynowa (seler, marchew, pietruszka, cebula) wywar mięsno-warzywny, zielenina, pieczeń wieprzowa w sosie ciemnym ,(mąka pszenna) kasza gryczana, sałata zielona z śmietaną(18%)  i jajkiem, kompot owocowy.

PODWIECZOREK

Chleb razowy ( mąka pszenna)  z masłem i szczypiorkiem, kiełbasa krakowska, papryka czerwona, herbata owocowa.

20.10.2021

Środa

ŚNIADANIE

Chleb wiejski(mąka pszenna) z masłem i szczypiorkiem, serek almette, pomidor, czekolada z mlekiem, (2%)powidła ,miód.

II ŚNIADANIE

Woda mineralna, śliwki.

OBIAD

Zupa grochowa z makaronem, (mąka pszenna, jajko)wywar-mięsno-warzywny( seler, marchew, pietruszka, cebula), zielenina, )ziemniaki z koperkiem, kotlety mielone, marchewka mini z bułką tartą i masełkiem, kompot owocowy.

PODWIECZOREK

 

Ciasto pieczone ucierane -babka marmurkowa, (mąka pszenna, jajka)herbata z cytryną.

21.10.2021

Czwartek

ŚNIADANIE

Zupa mleczna mlekiem 2%, z płatkami kukurydzianymi, chleb wieloziarnisty ( mąka pszenna) z masłem, filet z indyka z Bobrownik, ogórek zielony, dżem, miód.

II ŚNIADANIE

Woda mineralna, banany.

OBIAD

Zupa kalafiorowa z ziemniakami( mąka pszenna)( śmietana 18%), wywar mięsno-warzywny,(seler, marchew, pietruszka, cebula)  kurczak po chińsku z ryżem, sałatka Colesław,  kompot owocowy.

PODWIECZOREK

Bułka wieloziarnista z masłem i szczypiorkiem, pasta z szprotek i sera białego, rzodkiewka, herbata z cytryną.

22.10.2021

Piątek

ŚNIADANIE

 Chleb tostowy(mąka pszenna)- zapiekanka z serem żółtym, ketchup, kakao z mlekiem,(mleko2%) dżem.

II ŚNIADANIE

Woda mineralna, gruszki.

OBIAD

Zupa dyniowa z groszkiem ptysiowym i migdałami, wywar mięsno- warzywny, (seler, marchew, pietruszka, cebula) zielenina, makaron z serem, kompot wieloowocowy.

PODWIECZOREK

Chleb wiejski (mąka pszenna) z masłem, kabanosiki drobiowe, ketchup, herbata owocowa.