Data

Posiłek

Potrawy

 Poniedziałek 30.11.2020

ŚNIADANIE

Chleb wiejski (mąka pszenna, żytnia, drożdże) z masłem i szczypiorkiem, pasta jajeczna,(jajka) pomidor koktajlowy, czekolada z mlekiem( 2%)  dżem, miód.

II ŚNIADANIE

Woda mineralna. Mandarynka.

OBIAD

Barszcz biały z ziemniakami i kiełbasą białą na wywarze mięsno- warzywnym (seler, marchew, pietruszka, cebula), zielenina, filet z indyka panierowany, (mąka pszenna, jajko) ,ćwiartki ziemniaka ,mizeria z śmietaną, kompot malinowy.

PODWIECZOREK

Bułka kajzerka ( mąka pszenna, żytnia)z masłem i szczypiorkiem, kiełbasa żywiecka, pomidor, herbata owocowa.

01.12.2020

wtorek

ŚNIADANIE

Zupa mleczna(mlekiem 2%)  z płatkami kukurydzianymi, chleb graham (mąka pszenna, żytnia,)z masłem i szczypiorkiem, szynka Juranda, papryka czerwona, dżem i miód.

II ŚNIADANIE

Woda mineralna. Gruszki.

OBIAD

Zupa pomidorowa z makaronem na wywarze mięsno-warzywnym, zielenina, pierogi leniwe okraszone masełkiem, surówka z marchewki i jabłka, kompot owocowy.

PODWIECZOREK

Jogurt truskawkowy, bułka maślana z masłem.

środa

02.12.2020

ŚNIADANIE

Weka z masłem i szczypiorkiem, pasta z szprotek w oleju  i sera, cebulki, papryka czerwona, herbata z miodem i cytryną.

II ŚNIADANIE

Woda mineralna. Chipsy owocowe.

OBIAD

Zupa  z kalafiora z groszkiem ptysiowym na wywarze mięsno – warzywnym, (śmietana18%)(seler, marchew, pietruszka, cebula) zielenina, kluski śląskie z gulaszem wołowym, sałatka z ogórka kiszonego i marchewki, kompot wiśniowy.

PODWIECZOREK

Galaretka owocowa z ananasem.

03.12.2020

Czwartek

ŚNIADANIE

Zupa mleczna ( mleko2%) z tartym ciastem,(mąka pszenna, jajka) chleb słonecznikowy(mąka pszenna, słonecznik) z masłem i szczypiorkiem, serek almette, rzodkiewka, miód ,dżem.

II ŚNIADANIE

Woda mineralna. Jabłka.

OBIAD

Zupa ryżowa (śmietana18%) na wywarze mięsno – warzywnym, (seler, marchew, pietruszka, cebula) zielenina, zapiekanka ziemniaczana  z kiełbasą i boczkiem i cebulą kompot owocowy.

PODWIECZOREK

Bułka wyborowa  (mąka pszenna) z masłem i szczypiorkiem, szynka Juranda, ogórek zielony, herbata owocowa..

04.12.2020

Piątek

ŚNIADANIE

Chleb tostowy z serem żółtym zapiekany, ketchup kawa z mlekiem (mleko 2%),  dżem, miód.

II ŚNIADANIE

Woda mineralna. Kaki.

OBIAD

Barszcz czerwony z grochem „ Jaś ”wywar mięsno-warzywny, zielenina(seler), ziemniaki z koperkiem, ryba Miruna panierowana,(mąka pszenna, jajka) surówka z kapusty kiszonej, kompot wieloowocowy.

PODWIECZOREK

Babka ucierana z kakao herbata z cytryną.