Data

Posiłek

Potrawy

24.02.2020

poniedziałek

ŚNIADANIE

Chleb wiejski( mąka pszenna, ziemniaczana ) z masłem, jajko w plastrach , pomidor, kakao z mlekiem,(2%) dżem, miód.

II ŚNIADANIE

Woda mineralna. Chipsy owocowe

OBIAD

Zupa pomidorowa z makaronem(mąka pszenna, jajka) na wywarze mięsno – warzywnym (seler, marchew, pietruszka, cebula),zielenina, wątróbka drobiowa z cebulką i jabłkiem, ziemniaki puree z koperkiem, surówka z buraczków z octem jabłkowym, kompot wiśniowy.

PODWIECZOREK

Jabłka zapiekane z kruszonką z sosem budyniowym

25.02.2020

wtorek

ŚNIADANIE

Zupa mleczna(mlekiem 2%)  z kaszą jęczmienną , bułka ze słonecznikiem(mąka pszenna, słonecznik), twarożek (ser biały)z rzodkiewką i szczypiorkiem, dżem i miód.

II ŚNIADANIE

Woda mineralna. Gruszki.

OBIAD

Zupa krupnik z ziemniakami(śmietana 18%) na wywarze mięsno- warzywnym (seler, marchew, pietruszka, cebula), zapiekanka makaronowa z kurczakiem i warzywami zapiekana pod beszamelem z serem mozzarella, surówka z białej kapusty na oliwie z oliwek z kiełkami rzodkiewki i słonecznika, kompot malinowy.

PODWIECZOREK

Chleb krakowski (mąka pszenna i ziemniaczana) masłem  i szczypiorkiem, sałatka z jajkiem i buraczkami przekładana majonezem, herbata owocowa.

26.02.2020

środa

ŚNIADANIE

Chleb słonecznikowy (mąka pszenna, żytnia, ziemniaczana, drożdże) z masłem i szczypiorkiem, szynka z Bobrownik ,papryka czerwona, dżem, miód, czekolada z mlekiem  ((mlekiem 2%).

II ŚNIADANIE

Woda mineralna. Brzoskwinia z puszki

OBIAD

Zupa krem z pieczarek z grzankami ziołowymi na wywarze mięsno-warzywnym, (seler, marchew, pietruszka, cebula) zielenina, racuchy z bananami i cukrem pudrem (mąka pszenna, jajka), kompot porzeczkowy.

PODWIECZOREK

Galaretka, bułka maślana.(mąka pszenna, jajka)

27.02.2020

Czwartek

ŚNIADANIE

Zupa mleczna ( mleko2%) z płatkami cini minis , bułka wrocławska, (mąka pszenna,  słonecznik) z masłem i szczypiorkiem, pasztet królewski, ogórek zielony, miód, dżem.

II ŚNIADANIE

Woda mineralna. liczi

OBIAD

Zupa z brokułów z  ryżem (śmietana 12%) (śmietana 18%) na wywarze mięsno – warzywnym, (seler, marchew, pietruszka)zielenina, gulasz wołowy z papryką, kluski  śląskie,(mąka pszenna, jajko) pieczona marchewka z kminkiem i miodem, kompot owocowy.

PODWIECZOREK

 Weka z masłem i szczypiorkiem, kiełbasa żywiecka, serek almette , pomidor, masło, szczypiorek, herbata owocowa

28.02.2020

Piątek

ŚNIADANIE

Chleb wiejski,(mąka pszenna, żytnia, ziemniaczana, drożdże) z masłem i szczypiorkiem ser żółty w plastrach, pomidor koktajlowy, czekolada z mlekiem (mleko 2%),  dżem, miód.

II ŚNIADANIE

Woda mineralna. Winogrona.

OBIAD

Zupa koperkowa z tartym ciastem ,(mąka pszenna, jajko)  na wywarze mięsno –warzywnym seler, marchew, pietruszka, cebula) zielenina, ćwiartki ziemniaczane ,ryba Miruna duszona w pomidorach z ratatui (papryka trzy kolory, cukinia, cebula) , kompot owocowy.

PODWIECZOREK

Jogurt owocowy, chrupki kukurydziane.