Data |
Posiłek |
|
29.05.2023 Poniedziałek |
ŚNIADANIE |
Weka (mąka pszenna) z masłem i szczypiorkiem, pasta z jajka (jajka) i wędliny, pomidor ,kawa inka z mlekiem,(2%) miód. |
II ŚNIADANIE |
Woda mineralna. Banany. |
|
OBIAD |
Barszcz biały z kiełbasą i ziemniakami, wywar mięsno- warzywny,(seler, marchew, pietruszka, cebula), zielenina, kasza jęczmienna, pulpeciki wieprzowe w sosie koperkowym, sałatka z ogórków kiszonych, kompot owocowy. |
|
PODWIECZOREK |
Ryż z jabłkiem i cynamonem. |
|
30.05.2023Wtorek |
ŚNIADANIE |
Zupa mleczna z tartym ciastem,(mąka pszenna, jajka) chleb słonecznikowy (mąka pszenna) z masłem, dżem. |
II ŚNIADANIE |
Woda mineralna. Melon żółty. |
|
OBIAD |
Zupa gulaszowa z ziemniakami ,wywar mięsno- warzywnym (seler, marchew, pietruszka)kluseczki leniwe (mąka pszenna, jajka, ser biały) z masełkiem, surówka z marchewki i jabłka, kompot owocowy. |
|
PODWIECZOREK |
Chleb krakowski (mąka pszenna) z masłem i szczypiorkiem, pasztet królewski, ogórek zielony, herbata owocowa. |
|
31.05.2023 Środa |
ŚNIADANIE |
Bułka multi ziarno (mąka pszenna)z masłem i szczypiorkiem, schab ze wsi ,papryka czerwona, kawa z mlekiem,(2%) dżem. |
II ŚNIADANIE |
Woda mineralna. Rzodkiewka. |
|
OBIAD |
Zupa cebulowa z grzankami domowymi (śmietana 18%) wywar mięsno- warzywnym, (seler, marchew, pietruszka, cebula) zielenina, łazanki z mięsem i kapustą, kompot owocowy. |
|
PODWIECZOREK |
Chleb wiejski (mąka pszenna) z masłem i szczypiorkiem, kabanosiki drobiowe, ketchup, herbata z cytryną. |
|
01.06.2023 Czwartek |
ŚNIADANIE |
Zupa mleczna(2%) z płatkami owsianymi i żurawiną, chleb słonecznikowy(mąka pszenna, słonecznik) z masłem , dżem, miód.
|
II ŚNIADANIE |
Woda mineralna. Gruszka. |
|
OBIAD |
Krupnik, wywar mięsno-warzywny, (seler, marchew, pietruszka, cebula) zielenina, nagetssy, ćwiartki ziemniaka, sałata lodowa z sosem winegret, kompot owocowy. |
|
PODWIECZOREK |
Galaretka smerfowa z bitą śmietaną(30%) i owocami. |
|
02.06.2023 Piątek |
ŚNIADANIE |
Zapiekanki z chleba tostowego( mąka pszenna) z masłem i szczypiorkiem, szynka konserwowa i sera żółtego, ketchup, kawa z mlekiem (2%),dżem. |
II ŚNIADANIE |
Woda mineralna. Chipsy owocowe. |
|
OBIAD |
Zupa sorfelino z makaronem,( mąka pszenna, jajka) wywar mięsno-warzywny (seler, marchew, pietruszka, cebula) ryż z kurczakiem i warzywami, kompot owocowy. |
|
PODWIECZOREK |
Chleb wieloziarnisty(mąka pszenna) z masłem i szczypiorkiem, szyneczka dla domu, pomidor, herbata z cytryną. |
Copyright 2016 Samorządowe Przedszkole nr 135 im. Księcia Kraka. Wszystkie prawa zastrzeżone.