Data

Posiłek

Potrawy

09.03.2020

Poniedziałek

ŚNIADANIE

Weka (mąka pszenna, żytnia, ziemniaczana)z masłem i szczypiorkiem, pasta jajeczna,(jajka) pomidor koktajlowy , dżem i miód, czekolada z mlekiem 2%.

II ŚNIADANIE

Woda mineralna.  Banany.

OBIAD

Barszcz biały z kiełbasą i ziemniakami (mąka pszenna, jajka) na wywarze–warzywnym(śmietana 18%)(seler, marchew, pietruszka, cebula)makaron(mąka pszenna, jajka) z serem,  kompot wieloowocowy.

PODWIECZOREK

Chleb krakowski(mąka pszenna, żytnia, ziemniaczana) z masłem i szczypiorkiem, ryba w pomidorach,(ryba) ogórek kiszony, herbata z cytryną.

10.03.2020

Wtorek

ŚNIADANIE

 Zupa mleczna(mleko2%) z płatkami miodowymi ,chleb słonecznikowy ( mąka pszenna, żytnia, ziemniaczana)  z masłem i szczypiorkiem, serek topiony,  rzodkiewka , dżem, miód, kawa z mlekiem2%.

II ŚNIADANIE

Woda mineralna . Pomarańcze.

OBIAD

Zupa sorfelino z makaronem (mąka pszenna, jajko)na wywarze mięsno-warzywnym (seler, marchew, pietruszka, cebula), ziemniaki z koperkiem, schab panierowany,(jajka, mąka pszenna) kapusta zasmażana  , kompot porzeczkowy.

PODWIECZOREK

Chleb wiejski( mąka pszenna, żytnia, ziemniaczana ) z masłem i szczypiorkiem, szynka Juranda, pomidor, herbata owocowa.

11.03.2020

Środa

ŚNIADANIE

Chleb wiejski (mąka pszenna, ziemniaczana,) z masłem i szczypiorkiem kiełbasa żywiecka, ogórek zielony, kakao z mlekiem,(mleko2%)dżem, miód.

II ŚNIADANIE

Woda mineralna. Brzoskwinie.

OBIAD

Zupa szczawiowa z jajkiem na wywarze mięsno-warzywnym,(seler, marchew, pietruszka, cebula), placki ziemniaczane z gulaszem wołowym, surówka z kapusty białej i jabłka, kompot wiśniowy.

PODWIECZOREK

Weka(mąka pszenna, ziemniaczana,) z masłem i szczypiorkiem, bekon tradycyjny, pomidorki koktajlowe, herbata owocowa.

12.03.2020

Czwartek

ŚNIADANIE

Zupa mleczna(mleko 2%) z płatkami owsianymi, chleb graham (mąka pszenna, żytnia) z masłem) szynka z Bobrownik ,pomidor  ,dżem, miód.

II ŚNIADANIE

Woda mineralna. Kiwi.

OBIAD

Zupa kalafiorowa z zacierką(mąka pszenna, jajka) na wywarze -warzywnym,(seler, marchew, pietruszka, cebula),zielenina, makaron penne, filet z indyka w sosie z serka mascarpone, kompot wieloowocowy.

PODWIECZOREK

Ciasto pieczone-szarlotka,(mąka pszenna ,jajka) herbata z cytryną.

13.03.2020

Piątek

ŚNIADANIE

Zapiekanki(mąka pszenna, żytnia) i z serem żółtym ,ketchup ,miód, dżem, kawa z mlekiem.(mleko2%). 

II ŚNIADANIE

Woda mineralna. Winogrona.

OBIAD

Rosół drobiowy z kluskami lanymi(mąka pszenna, jajka)  wywarze warzywnym, (seler, marchew, pietruszka, cebula) zielenina, kasza gryczana z potrawką drobiową, buraczki zasmażane, kompot jabłkowy.

PODWIECZOREK

Bułka kajzerka (mąka pszenna, żytnia, jajka) z masłem i szczypiorkiem, łosoś wędzony, ogórek kiszony, herbata z cytryną.