Data

Posiłek

 

29.05.2023

Poniedziałek

ŚNIADANIE

Weka (mąka pszenna)  z masłem i szczypiorkiem, pasta  z jajka  (jajka) i wędliny, pomidor ,kawa inka z mlekiem,(2%) miód.

II ŚNIADANIE

Woda mineralna. Banany.

OBIAD

 Barszcz biały z kiełbasą i ziemniakami, wywar mięsno- warzywny,(seler, marchew, pietruszka, cebula), zielenina, kasza jęczmienna, pulpeciki wieprzowe w sosie koperkowym, sałatka z ogórków kiszonych, kompot owocowy.

PODWIECZOREK

Ryż z jabłkiem i cynamonem.

30.05.2023Wtorek

ŚNIADANIE

Zupa mleczna z tartym ciastem,(mąka pszenna, jajka) chleb słonecznikowy (mąka pszenna) z masłem, dżem.

II ŚNIADANIE

  Woda mineralna. Melon żółty.

OBIAD

Zupa gulaszowa z ziemniakami ,wywar mięsno- warzywnym (seler, marchew, pietruszka)kluseczki leniwe (mąka pszenna, jajka, ser biały) z masełkiem, surówka z marchewki i jabłka, kompot owocowy.

PODWIECZOREK

Chleb krakowski (mąka pszenna)   z masłem i szczypiorkiem, pasztet królewski, ogórek zielony, herbata owocowa.

31.05.2023

Środa

ŚNIADANIE

Bułka multi ziarno  (mąka pszenna)z masłem i szczypiorkiem, schab  ze wsi ,papryka czerwona, kawa z mlekiem,(2%) dżem.

II ŚNIADANIE

Woda mineralna. Rzodkiewka.

OBIAD

Zupa cebulowa z grzankami domowymi (śmietana 18%) wywar mięsno- warzywnym, (seler, marchew, pietruszka, cebula) zielenina, łazanki z mięsem i kapustą, kompot owocowy.

PODWIECZOREK

Chleb wiejski (mąka pszenna)  z masłem i szczypiorkiem, kabanosiki drobiowe, ketchup, herbata z cytryną.

01.06.2023

Czwartek

ŚNIADANIE

Zupa mleczna(2%) z płatkami owsianymi i żurawiną, chleb słonecznikowy(mąka pszenna, słonecznik) z masłem , dżem, miód.

 

II ŚNIADANIE

Woda mineralna. Gruszka.  

OBIAD

Krupnik, wywar mięsno-warzywny, (seler, marchew, pietruszka, cebula) zielenina, nagetssy, ćwiartki ziemniaka, sałata lodowa z sosem winegret, kompot owocowy.

PODWIECZOREK

Galaretka smerfowa  z bitą śmietaną(30%) i owocami.

02.06.2023

Piątek

ŚNIADANIE

Zapiekanki z chleba tostowego( mąka pszenna)  z masłem i szczypiorkiem, szynka konserwowa i sera żółtego, ketchup, kawa z mlekiem (2%),dżem.

II ŚNIADANIE

Woda mineralna. Chipsy owocowe.

OBIAD

Zupa sorfelino z makaronem,( mąka pszenna, jajka) wywar mięsno-warzywny (seler, marchew, pietruszka, cebula) ryż z kurczakiem i warzywami, kompot owocowy.

PODWIECZOREK

Chleb wieloziarnisty(mąka pszenna) z masłem i szczypiorkiem, szyneczka dla domu, pomidor, herbata z cytryną.