Data Posiłek Potrawy
10.02.2025

Poniedziałek

ŚNIADANIE Bułka sezamowa (mąka pszenna) z masłem i szczypiorkiem, jajecznica, pomidory, kawa z mlekiem 2%.
II ŚNIADANIE Woda mineralna, marchewki do chrupania.

OBIAD

Zupa pomidorowa z makaronem na wywarze warzywnym (seler), marchew, pietruszka, ziemniaki z koperkiem, kotlet mielony, fasolka szparagowa z masłem i bułką tartą, kompot wiśniowy.

PODWIECZOREK

Kasza kuskus z polewką truskawkową.
11.02.2025

Wtorek

ŚNIADANIE Zupa mleczna(mleko2%) z płatkami cynamonowymi, chleb wieloziarnisty (mąka pszenna) z masłem i szczypiorkiem, dżem, miód.
II ŚNIADANIE Woda mineralna. Ananasy.

OBIAD

Zupa brokułowa z groszkiem ptysiowym (mąka pszenna, jajko)             na wywarze mięsno-warzywnym (seler, marchew, pietruszka, cebula), kurczak z ryżem w sosie słodko-kwaśnym , kompot truskawkowy.

PODWIECZOREK

Chleb wiejski z masłem (mąka pszenna) i szczypiorkiem, szynka          z Bobrownik, ogórek zielony, herbata owocowa.
12.02.2025

Środa

ŚNIADANIE Bułka wyborowa z masłem i szczypiorkiem, pasta z sera białego         z rzodkiewką, kakao z mlekiem (2%).
II ŚNIADANIE Woda mineralna. Chipsy jabłkowe.

OBIAD

Zupa zalewajka z ziemniakami i biała kiełbasą na wywarze mięsno-warzywnym, (seler, marchew, pietruszka, cebula), makaron z serem , kompot truskawkowy.

PODWIECZOREK

Pizza z szynką, serem i ketchupem , herbata owocowa
13.02.2025

Czwartek

ŚNIADANIE Zupa mleczna (mleko 2%) z płatkami owsianym, weka z masłem            i szczypiorkiem (mąka pszenna), ser żółty , miód, dżem.
II ŚNIADANIE  Woda mineralna, sok Kubuś .

OBIAD

Barszcz czerwony na wywarze mięsno-warzywnym, (seler, marchew, pietruszka, cebula) z fasolą Jaś, pierogi z mięsem okraszone cebulką,  kompot wiśniowy.

PODWIECZOREK

Budyń śmietankowy z sokiem, wafle ryżowe.
14.02.2025

Piątek

ŚNIADANIE Chleb graham (mąka pszenna, ) z masłem i szczypiorkiem ,sałatka jarzynowa, szynka konserwowa, miód, dżem, kakao z mlekiem. (mleko 2%).
II ŚNIADANIE Woda mineralna, mandarynki.
OBIAD Zupa krem z groszku zielonego z grzankami na wywarze warzywnym, (seler, marchew, pietruszka, cebula) zielenina, placki ziemniaczane  ze śmietaną, kompot owocowy.
PODWIECZOREK Chleb krakowski (mąka pszenna) z masłem i szczypiorkiem, makrela w oleju, ogórki kiszone, herbata z cytryną.