Data

Posiłek

Potrawy

 Poniedziałek 21.10.2019

ŚNIADANIE

Chleb wiejski (mąka pszenna, żytnia, ziemniaczana, kwas naturalny, drożdże) z masłem i szczypiorkiem, filet z Bobrownik, ogórek zielony, czekolada z mlekiem,(mlekiem 2%)  dżem, miód.

II ŚNIADANIE

Woda mineralna. Banany.

OBIAD

   Zupa  grysikowa  na wywarze mięsno – warzywnym,(seler, marchew, pietruszka, cebula) zielenina, makaron(mąka pszenna, jajka)z serem, kompot wiśniowy.

PODWIECZOREK

Sałatka z tuńczykiem i serem żółtym i jajkiem, weka ( mąka pszenna, żytnia, ziemniaczana, kwas naturalny, drożdże)z masłem.

22.10.2019

wtorek

ŚNIADANIE

Zupa mleczna(mlekiem 2%)  z zacierką,(mąka pszenna, jajko) bułka kajzerka (mąka pszenna, żytnia, ziemniaczana, kwas naturalny, drożdże)z masłem i szczypiorkiem, serek topiony z szynką, rzodkiewka ,dżem i miód.

II ŚNIADANIE

Woda mineralna. Gruszki.

OBIAD

Grochówka na wędzonce z makaronem (mąka pszenna, jajko)  na wywarze mięsno- warzywnym (seler, marchew, pietruszka, cebula), zielenina, gulasz wołowy  z kluskami śląskimi , surówka z czerwonej kapusty ,kompot malinowy.

PODWIECZOREK

Kasza manna na mleku(2%) z truskawkami i płatkami migdałowymi.

środa

23.10.2019

ŚNIADANIE

Weka (mąka pszenna, żytnia, ziemniaczana, kwas naturalny, drożdże) z masłem i szczypiorkiem, twarożek z rzodkiewką, kawa z mlekiem (mlekiem 2%).

II ŚNIADANIE

Woda mineralna. Arbuz.

OBIAD

Krupnik z ziemniakami ,śmietana18% na wywarze mięsno – warzywnym , zielenina, (seler, marchew, pietruszka, cebula),ziemniaki z koperkiem, kotlet schabowy panierowany ,mizeria, kompot wiśniowy.

PODWIECZOREK

Chleb krakowski z masłem i szczypiorkiem, szynka Juranda, papryka czerwona, herbata z cytryną.

24.10.2019

Czwartek

ŚNIADANIE

Zupa mleczna ( mleko2%) z płatkami owsianymi, chleb krakowski ( mąka pszenna, ziemniaczana, drożdże,) z masłem i szczypiorkiem, serek almette, pomidor ,dżem.

II ŚNIADANIE

Woda mineralna. Jabłka.

OBIAD

Barszcz czerwony  zabielany z ziemniakami(, śmietana18%) na wywarze mięsno – warzywnym, (seler, marchew, pietruszka, cebula) zielenina, faszerowane piersi z indyka w sosie ciemnym z kaszą jęczmienną, sałata lodowa z oliwkami papryką w dressingu jogurtowym, kompot owocowy.

PODWIECZOREK

Ciasto pieczone(mąka pszenna, jajka) piernik z marmoladą, herbata owocowa.

25.10.2019

Piątek

ŚNIADANIE

Chleb wiejski,(mąka pszenna i ziemniaczana, żytnia, drożdże, kwas naturalny) z masłem i szczypiorkiem, kiełbasa żywiecka pomidor, kakao z mlekiem (mleko 2%),  dżem, miód.

II ŚNIADANIE

Woda mineralna. Chipsy owocowe.

OBIAD

Zupa kminkowa z groszkiem ptysiowym na wywarze mięsno-warzywnym, zielenina(seler), ziemniaki z koperkiem, klopsiki w sosie własnym ,marchewka z groszkiem (śmietana 18%), kompot wieloowocowy.

PODWIECZOREK

Chleb krakowski,(mąka pszenna i ziemniaczana, żytnia , drożdże, kwas naturalny  z masłem i szczypiorkiem, szynka z Bobrownik, papryka czerwona, herbata owocowa.