Data

Posiłek

Potrawy

30.01.2023

Poniedziałek

ŚNIADANIE

Chleb wiejski (mąka pszenna)  z masłem i szczypiorkiem, pasta jajeczna ,pomidor, kawa (mleko 2%) powidło śliwkowe, miód.

II ŚNIADANIE

Woda mineralna. Winogrona.

OBIAD

Zupa grysikowa, wywar mięsno-warzywny ,zielenina, łazanki(mąka pszenna) z kapustą i mięsem wieprzowym, kompot owocowy.

PODWIECZOREK

Weka ( mąka pszenna) z masłem, polędwica sopocka, ogórek zielony, herbata z cytryną.

31.01.2023

Wtorek

ŚNIADANIE

Zupa mleczna (mleko2%) z płatkami kukurydzianymi, chleb graham (mąka pszenna) z masłem i szczypiorkiem, powidło śliwkowe, miód.

II ŚNIADANIE

Woda mineralna. Brzoskwinie.

OBIAD

 Zupa pomidorowa z ryżem,(śmietana 18%) wywar mięsno-warzywny, zielenina, kasza kuskus, filet z kurczaka pieczony w sosie ciemnym, surówka z kapusty białej i ogórka ,kompot wiśniowy.

PODWIECZOREK

Surówka z marchwi, jabłka i pomarańczy, chrupki kukurydziane.

01.02.2023

Środa

ŚNIADANIE

Chleb słonecznikowy (mąka pszenna ,słonecznik) z masłem i szczypiorkiem, pasta z sera żółtego i wędliny, papryka czerwona, kakao z mlekiem, powidło śliwkowe, miód.

II ŚNIADANIE

Woda mineralna. Banany.

OBIAD

Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami (śmietana 18%) wywar mięsno- warzywny, zielenina, (mąka pszenna,ser biały, jajka), kluseczki leniwe z masełkiem, kompot owocowy.

PODWIECZOREK

Serek truskawkowy z pieczywem wassa, herbata z cytryną.

02.02.2023

Czwartek

ŚNIADANIE

Zupa mleczna (mleko2%) z tartym ciastem, chleb graham (mąka pszenna) z masłem i szczypiorkiem,  powidło śliwkowe, miód.

II ŚNIADANIE

Woda mineralna. Chipsy owocowe.

OBIAD

Zupa ogórkowa z makaronem, (mąka pszenna) wywar mięsno-warzywny, zielenina, ziemniaki z koperkiem, kotlet mielony  wieprzowo – drobiowy, marchewka mini, kompot owocowy.

PODWIECZOREK

Ciasto ucierane kakaowe, (mąka pszenna,jajka)herbata  owocowa.

03.02.2023

Piątek

ŚNIADANIE

Tosty z serem i szynką (mąka pszenna), ketchup, kakao (mleko2%)

II ŚNIADANIE

Woda mineralna. Mandarynki.

OBIAD

Zupa z groszku zielonego z grzankami domowymi, (śmietana 18%)wywar mięsno- warzywny, frytki, ryba miruna, surówka z kiszonej kapusty i jabłka, kompot truskawkowy.

PODWIECZOREK

 Jogurt truskawkowy, chałka(mąka pszenna) z masłem.