Data

Posiłek

Potrawy

24.06.2019. Poniedziałek

ŚNIADANIE

Chleb wiejski ( mąka pszenna kwas naturalny, drożdże) z masłem i szczypiorkiem, ser żółty, pomidor , kawa z mlekiem (mleko2%),dżem i miód.

II ŚNIADANIE

Woda mineralna. Jabłka.

OBIAD

Kapuśniak z ziemniakami na wywarze mięsno- warzywnym,(seler, marchew, pietruszka, cebula, ziemniaki z koperkiem, jajko w sosie, surówka z marchewki i jabłka, kompot owocowy.

PODWIECZOREK

Deser monte.

25.06.2019

Wtorek

ŚNIADANIE

Zupa mleczna (mleko 2%) z kaszą manną   weka ( mąka pszenna, żytnia, ziemniaczana, kwas naturalny, drożdże ) z masłem, szynka dla domu ogórek , dżem, miód.

II ŚNIADANIE

Woda mineralna, chipsy owocowe.

OBIAD

Zupa sorfelino z makaronem na wywarze mięsno- warzywnym (seler, marchew, pietruszka, cebula),naleśniki (mąka pszenna) z serem białym, kompot wiśniowy.

PODWIECZOREK

Chleb słonecznikowy z masłem i szczypiorkiem, kabanosiki wieprzowe, ketchup, herbata z cytryną.

26.06.2019 Środa

 

ŚNIADANIE

Chleb graham( mąka pszenna kwas naturalny, drożdże)  z masłem i szczypiorkiem , (mąka pszenna, drożdże),serek wiejski , rzodkiewka, dżem, miód, kawa z mlekiem.(2%)

II ŚNIADANIE

Woda mineralna. Banan.

OBIAD

Zupa krupnik na wywarze mięsno – warzywnym (seler, marchew, pietruszka, cebula) ,zielenina, ziemniaki z koperkiem, kotlety mielone, mizeria z śmietaną(18%), kompot owocowy.

PODWIECZOREK

Budyń śmietankowy,(2%) bułka wyborowa ( mąka pszenna kwas naturalny, drożdże) z masłem.

27.06.2019

Czwartek

ŚNIADANIE

Zupa mleczna z płatkami owsianymi, chleb graham (mąka ,jajka, zakwas naturalny)z masłem i szczypiorkiem, polędwica z Bobrownik, papryka czerwona.

II ŚNIADANIE

Woda mineralna. Śliwki.

OBIAD

Zupa brokułowa z grzankami (mąka pszenna, jajka śmietana 18%)na wywarze mięsno warzywnym, (seler, marchew, cebula, pietruszka) zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i sosem beszamelowym, surówka Colesław.

PODWIECZOREK

Mus truskawkowy, bułka kajzerka (mąka ,jajka ) z masłem .

28.06.2019

Piątek

ŚNIADANIE

Chleb wiejski z masłem (mąka pszenna jajka, zakwas naturalny) jajecznica,(jajka) szczypiorek, herbata owocowa.

II ŚNIADANIE

Woda mineralna. Winogrona.

OBIAD

Zupa szczawiowa z ryżem(śmietana 18%) na wywarze mięsno warzywnym,(seler, marchew, pietruszka, cebula) kasza jęczmienna, karczek pieczony, sałatka z pomidorów i cebuli, kompot wieloowocowy

PODWIECZOREK

Weka z masłem i masą kajmakową bawarka. mleko 2%)