Data Posiłek
22.04.2024

Poniedziałek

ŚNIADANIE Chleb wiejski( mąka pszenna)  z masłem i szczypiorkiem, szynka konserwowa, pomidor koktajlowy, kawa inka z mlekiem (2%)dżem, miód.
II ŚNIADANIE Woda mineralna. Banany.

OBIAD

Rosół drobiowy z makaronem(mąka pszenna) ,wywar warzywny, (seler, marchew, pietruszka, cebula) zielenina, ziemniaki z koperkiem potrawka z mięsa rosołowego, sałatka z kapusty czerwonej, kompot owocowy.

PODWIECZOREK

Ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem.
23.04.2024

Wtorek

ŚNIADANIE Zupa mleczna (mleko 2%) z  płatkami miodowymi,  bułka kajzerka (mąka pszenna)  z masłem i szczypiorkiem, dżem, miód.
II ŚNIADANIE Woda mineralna .Gruszka.

OBIAD

Zupa cebulowa z grzankami domowymi  wywar mięsno-warzywny, (seler, marchew, pietruszka, cebula), zielenina, ziemniaki z koperkiem ,kotlecik mielony pieczony, marchewka mini z masełkiem i bułką tartą, kompot owocowy.

PODWIECZOREK

Chleb krakowski(mąka pszenna) z masłem i szczypiorkiem, kiełbasa żywiecka, ogórek zielony, herbata owocowa.
24.04.2024

Środa

ŚNIADANIE Chleb wiejski (mąka pszenna) z masłem i szczypiorkiem, parówki                        z Bobrownik, ketchup, kakao  z  mlekiem(2%),dżem miód.
II ŚNIADANIE Woda mineralna. Marchewka do chrupania.

OBIAD

Zupa  grochowa z makaronem(mąka pszenna)   wywar mięsno –warzywny ,zielenina (seler, marchew, pietruszka)ziemniaki z koperkiem, kotlet schabowy panierowany, kapusta zasmażana, kompot owocowy.

PODWIECZOREK

  Weka(mąka pszenna)  z kremem orzechowo-czekoladowym, herbata z cytryną.
25.04.2024

Czwartek

ŚNIADANIE  Zupa mleczna (mleko 2%) z tartym ciastem  chleb słonecznikowy(mąka pszenna, słonecznik)  z masłem i szczypiorkiem , dżem, miód.
II ŚNIADANIE Woda mineralna. Kiwi.

OBIAD

 Zupa neapolitańska z makaronem(mąka pszenna) wywar mięsno- warzywny, (seler, marchew, pietruszka, cebula) zielenina, kluski śląskie z gulaszem wołowym, surówka z kiszonego ogórka i marchewki, kompot owocowy.

PODWIECZOREK

Weka (mąka pszenna) z masłem, budyń śmietankowy(mleko 2%) z sokiem malinowym.
26.04.2024

Piątek

ŚNIADANIE Bułka wieloziarnista (mąka pszenna) z masłem i szczypiorkiem, sardynki w sosie pomidorowym, ogórek kiszony, kawa inka z mlekiem (2%) dżem ,miód.
II ŚNIADANIE Woda mineralna. Chipsy owocowe.
OBIAD Zupa kalafiorowa z ryżem,  (śmietana 18%), wywar mięsno-warzywny, (seler, marchew, pietruszka, cebula),zielenina, makaron kokardki (mąka pszenna)  z serem białym i polewką truskawkową , kompot owocowy.
PODWIECZOREK Chleb  multi- ziarno(mąka pszenna)  z masłem, serek Almette śmietankowo-ziołowy, rzodkiewka, herbata z cytryną.