Data Posiłek Potrawy

Poniedziałek

13.10.2025

ŚNIADANIE Chleb wiejski (mąka pszenna) z masłem i jajecznica z szyneczką i szczypiorkiem, kawa inka z mlekiem (2%), dżem, miód.

II ŚNIADANIE

Woda mineralna. Melon żółty.
OBIAD Zupa pieczarkowa z makaronem łazanki ,(mąka pszenna, jajka), wywar mięsno-warzywny (seler, marchew, pietruszka, cebula), zielenina, ziemniaki z koperkiem,(seler, marchew, pietruszka, cebula ),  polędwica wieprzowa w sosie ciemnym, sałatka z ogórka kiszonego i marchewki kompot owocowy.
PODWIECZOREK Chleb multi ziarno( mąka pszenna)  z masłem i szczypiorkiem, pasta z serem i wędliną ,pomidor koktajlowy, herbata z cytryną i miodem.
Wtorek 14.10.2025 ŚNIADANIE Zupa mleczna(mlekiem 2%)  z płatkami kukurydzianymi, chleb słonecznikowy (mąka pszenna, słonecznik) z masłem i szczypiorkiem, serek Almette, rzodkiewka, dżem ,miód.
II ŚNIADANIE Woda mineralna. Jabłko.
OBIAD Zupa selerowa z grzankami domowymi,(seler, śmietana 18%)  wywar mięsno-warzywny, (seler, marchew, pietruszka, cebula),  zielenina, ćwiartki ziemniaka, nagetsy, sałatka Colesław, kompot owocowy.
PODWIECZOREK Weka wyborowa ( mąka pszenna) z masłem i szczypiorkiem, pasta z łososia i awokado, ogórek kiszony, herbata z cytryną.
Środa

15.10.2025

ŚNIADANIE Chleb krakowski(mąka pszenna)z masłem i szczypiorkiem, kiełbasa Lisiecka papryka czerwona, kakao z mlekiem (2%),dżem, miód.
II ŚNIADANIE Woda mineralna. Banany.
OBIAD Zupa, koperkowa  z lanym ciastem,(mąka pszenna,śmietana18%) wywar mięsno-warzywny, zielenina,(seler, marchew, pietruszka, cebula),ziemniaki, klopsiki w sosie pomidorowym, sałata lodowa z jogurtem greckim, kompot wieloowocowy.
PODWIECZOREK Makaron świderki (mąka pszenna, jajka)z sosem truskawkowym.
Czwartek

16.10.2025

ŚNIADANIE Zupa mleczna ( mleko2%) z płatkami zbożowymi o smaku czekoladowym, chleb graham(mąka pszenna) z masłem i szczypiorkiem, dżem, miód.
II ŚNIADANIE Woda mineralna .Chipsy owocowe.

OBIAD

Zupa sorfelino z makaronem,(mąka pszenna)  jarzyna(seler), zielenina, pierogi z serem,(mąka pszenna, jajka), surówka z marchewki i brzoskwini, kompot owocowy.

PODWIECZOREK

Chleb wieloziarnisty (mąka pszenna) z masłem i szczypiorkiem, szynka z Bobrownik ,ogórek i pomidor, herbata owocowa.

Piątek

17.10.2025

ŚNIADANIE Chleb wiejski(mąka pszenna) z masłem i szczypiorkiem, szynka z indyka brackiego ,pomidor, kawa z mlekiem (2%)dżem, miód.
II ŚNIADANIE Woda mineralna.  Gruszka.
OBIAD  Żurek z kiełbasą białą i ziemniakami,  wywar mięsno-warzywny,(seler, marchew, pietruszka, cebula), zielenina, filet z Miruny panierowany, (mąka pszenna, jajka), frytki belgijskie z pieca, surówka z kapusty kiszonej i jabłka, kompot wieloowocowy.
PODWIECZOREK Ciasto marchewkowe- wypiek własny,(mąka pszenna, jajka), herbata z cytryną.