Data Posiłek Potrawy
 

18.11.2024

Poniedziałek

 ŚNIADANIE Chleb krakowski (mąka pszenna) z masłem, jajecznica z wędliną i szczypiorkiem, herbata z cytryną i miodem (2%) dżem.

II ŚNIADANIE

Woda mineralna. Winogrona.
OBIAD Żurek z ziemniakami i kiełbasą białą, wywar mięsno- warzywny, zielenina,(seler marchew ,cebula, pietruszka), kasza jęczmienna, sztuka mięsa w sosie chrzanowym ,surówka z kapusty czerwonej, kompot owocowy.
  PODWIECZOREK Budyń śmietankowy (mleko 2%) z sokiem malinowym, ciasteczka owsiane z jagodą.
19.11.2024

Wtorek

ŚNIADANIE  Zupa mleczna (mleko 2%) z płatkami miodowymi ,chleb graham (mąka pszenna)z masłem i szczypiorkiem, serek śmietankowy Almette, pomidorek koktajlowy, dżem, miód.
II ŚNIADANIE Woda mineralna.  Sok marchewkowo-jabłkowy, banan.
OBIAD   Zupa dyniowa z groszkiem ptysiowym (śmietana18%) wywar mięsno-warzywny,(seler, marchew, cebula, pietruszka), zielenina, makaron z pełnego ziarna z filetem z indyka z szpinakiem i pestkami dyni polane oliwą z oliwek i serem parmezan,  kompot owocowy.
  PODWIECZOREK Weka (mąka pszenna)  z masłem i szczypiorkiem, polędwica sopocka, sałata zielona, pomidor, herbata z cytryną.
20.11.2024

Środa

ŚNIADANIE Zapiekanki z serem żółtym i szyneczką (mąka pszenna) z masłem i szczypiorkiem, papryka kolorowa,  kawa z mlekiem (2%), dżem.
II ŚNIADANIE Woda mineralna. Actimel, chrupki kukurydziane.
OBIAD Zupa koperkowa z lanym ciastem (mąka pszenna, jajko),wywar mięsno warzywny, (seler, marchew, cebula, pietruszka),zielenina, kluski śląskie z gulaszem wołowym, sałatka z kiszonych ogórków   z marchewką, kompot owocowy.
  PODWIECZOREK  Chleb  z indeksem (mąka pszenna ,orkiszowa)z masłem i szczypiorkiem, kabanosiki drobiowe, ogórek zielony, herbata owocowa.
21.11.2024

Czwartek

ŚNIADANIE Zupa mleczna (2%) z płatkami owsianymi, płatkami migdałowymi i żurawiną, bułka kajzerka(mąka pszenna,) z masłem i szczypiorkiem, kiełbasa żywiecka, rzodkiewka.
II ŚNIADANIE Woda mineralna. Sok jabłkowy -truskawkowy, chipsy owocowe.

OBIAD

 Rosół wołowy z makaronem(mąka pszenna, jajko) wywar -warzywny, (seler, marchew, pietruszka) zielenina, ziemniaki z koperkiem, kotleciki z mięsa rosołowego, sałata zielona z sosem śmietanowym,(18%) kompot owocowy.
 

PODWIECZOREK

Chleb wieloziarnisty(mąka pszenna)z masłem, pasta z łososia wędzonego i awokado, herbata z cytryną.
22.11.2024

Piątek

ŚNIADANIE Chleb wiejski (mąka pszenna) z masłem, parówki z Bobrownik ,ketchup, kawa z mlekiem, (2%) ,dżem, miód.
II ŚNIADANIE Woda mineralna .  Kaki.
OBIAD  Zupa z groszku zielonego(śmietana18%) z grzankami domowymi, wywar mięsno-warzywny, (seler marchew, cebula, pietruszka) zielenina,  filet z dorsza,  ćwiartki ziemniaka, surówka z kiszonej kapusty, kompot wieloowocowy.
  PODWIECZOREK Sałatka owocowa(kiwi, malina, winogrona, jabłko, borówka)bułka kajzerka(mąka pszenna) z masłem.