Data Posiłek Potrawy
20.01.2025

Poniedziałek

ŚNIADANIE Chleb wieloziarnisty (mąka pszenna) z masłem i szczypiorkiem, pasztet  królewski, ogórek kiszony, kawa z mlekiem, dżem.
II ŚNIADANIE Woda mineralna. Winogrona.

OBIAD

Zupa ogórkowa z ziemniakami (18%śmietana) wywar mięsno-warzywny, kasza jęczmienna sztuka mięsa w sosie chrzanowym, surówka z kapusty  białej i ogórka zielonego,  kompot owocowy.
PODWIECZOREK  Weka (mąka pszenna)  z masłem i szczypiorkiem, szynka Juranda, sałata zielona, pomidor, herbata z cytryną.
21.01.2025Wtorek ŚNIADANIE Zupa mleczna (mleko 2%) z płatkami kukurydzianymi, chleb słonecznikowy (mąka pszenna) z masłem i szczypiorkiem, dżem.
II ŚNIADANIE Woda mineralna . Jabłka.

OBIAD

Zupa grysikowa (marchew, pietruszka, seler cebula), paluszki drobiowe, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty czerwonej, kompot owocowy.

PODWIECZOREK

Chleb krakowski (mąka pszenna) z masłem i szczypiorkiem ,pasta z makreli i sera białego , ogórek zielony, sałata zielona, herbata owocowa.
22.01.2025

Środa

ŚNIADANIE Zapiekanka z chleba tostowego,(mąka pszenna) z serem żółtym, ketchup, kawa z mlekiem (2%), dżem.
II ŚNIADANIE Woda mineralna.  Chipsy owocowe naturalne.

OBIAD

 Kapuśniak  (śmietana18%) wywar mięsno-warzywny,(seler, marchew, pietruszka, cebula) zielenina, kluski śląskie z gulaszem wołowym, surówka z kapusty pekińskiej w sosie jogurtowym, kompot owocowy.

PODWIECZOREK

Ryż zapiekany z jabłkiem i cynamonem.
23.01.2025

Czwartek

ŚNIADANIE Zupa mleczna (2%) z tartym ciastem, chleb graham,(mąka pszenna) z masłem i szczypiorkiem, dżem.
II ŚNIADANIE Woda mineralna. Mandarynki.

OBIAD

 Zupa pomidorowa z makaronem, wywar mięsno-warzywny,(marchew, pietruszka, seler cebula),zielenina, ziemniaki z koperkiem ryba Miruna, panierowana (mąka pszenna, jajko), surówka z kiszonej kapusty, kompot owocowy.

PODWIECZOREK

 Chleb wiejski (mąka pszenna) z masłem i szczypiorkiem, wędzony filet drobiowy, papryka czerwona, herbata owocowa.
24.01.2025

Piątek

ŚNIADANIE Chleb z indeksem,(mąka pszenna) z masłem i szczypiorkiem, szynka konserwowa, pomidor koktajlowy, sałata zielona, kawa z mlekiem,(2%) dżem.
II ŚNIADANIE Woda mineralna.   Marchewka do chrupania.
OBIAD Zupa gulaszowa z ziemniakami,  wywar mięsno-warzywny,(marchew, pietruszka, seler cebula), zielenina ,kluseczki leniwe okraszone masełkiem i bułką tartą,(mąka pszenna, jajka) surówka z marchewki i jabłka, kompot owocowy.
PODWIECZOREK Galaretka owocowa z brzoskwinią, chałka (mąka pszenna)z masłem.