Data | Posiłek | Potrawy |
03.03.2025
poniedziałek |
ŚNIADANIE | Chleb wieloziarnisty (mąka pszenna) z masłem i szczypiorkiem, jajecznica,(jajka) kawa inka z mlekiem (2%) miód. |
II ŚNIADANIE |
Woda mineralna. Melon żółty. | |
OBIAD | Barszcz biały z kiełbasą i ziemniakami (śmietana18%), wywar mięsno-warzywny (seler, marchew, pietruszka, cebula) zielenina, kluski na parze z nadzieniem truskawkowym okraszone masełkiem i cukrem pudrem, kompot owocowy. | |
PODWIECZOREK | Bułka kajzerka z masłem i szczypiorkiem, kiełbasa szynkowa sałata zielona, pomidor ,herbata owocowa. | |
04.03.2025
wtorek |
ŚNIADANIE | Zupa mleczna z płatkami cini -minis, chleb słonecznikowy z masłem i szczypiorkiem, serek owocowy, miód. |
II ŚNIADANIE | Woda mineralna. Mandarynka. | |
OBIAD | Rosół drobiowy z makaronem, wywar – warzywny,(seler, marchew, pietruszka, cebula) zielenina, ziemniaki z koperkiem, potrawka z jarzynami, kompot owocowy. | |
PODWIECZOREK | Chleb z indeksem(mąka żytnia) z masłem i szczypiorkiem, pasta z wędliny z serem żółtym, papryka, czerwona, herbata z cytryną. | |
05.03.2025
środa |
ŚNIADANIE | Weka (mąka pszenna) z masłem, kiełbasa żywiecka, sałata zielona ,serek mozzarella, pomidorki koktajlowe, kawa z mlekiem (2%), dżem. |
II ŚNIADANIE | Woda mineralna. Chipsy owocowe. | |
OBIAD | Zupa cebulowa z groszkiem ptysiowym, wywar mięsno – warzywny, (seler, marchew, pietruszka, cebula), ćwiartki ziemniaka, schab panierowany (mąka pszenna, jajka) ,mizeria z śmietaną(18%). | |
PODWIECZOREK | Makaron z musem owocowym. | |
06.03.2025
Czwartek |
ŚNIADANIE | Zupa mleczna ( mleko2%) z kaszą manną, chleb graham(mąka pszenna) z masłem i szczypiorkiem, wędlina ogórek zielony, dżem, miód. |
II ŚNIADANIE | Woda mineralna. Marchewka do chrupania. | |
OBIAD |
Zupa ogórkowa z ryżem (śmietana 18%) wywar mięsno – warzywny (seler, marchew, pietruszka, cebula),zielenina, spaghetti alla carbonara, kompot owocowy. | |
PODWIECZOREK |
Chleb wiejski(mąka pszenna) z masłem i szczypiorkiem, sałatka z pieczarek i sera białego, pomidor, herbata z cytryną. | |
07.03.2025
Piątek |
ŚNIADANIE | Chleb krakowski (mąka pszenna) z masłem i szczypiorkiem ,frankfurterki, ketchup, pomidor, ogórek zielony, kakao z mlekiem (2%), dżem. |
II ŚNIADANIE | Woda mineralna. Soczek Kubuś | |
OBIAD | Zupa grochowa z makaronem, wywar mięsno-warzywny,(seler, marchew, pietruszka, cebula)z ziemniaki z koperkiem, ryba panierowana, (mąka pszenna, jajka) surówka z kapusty kiszonej, kompot owocowy. | |
PODWIECZOREK | Chleb multi ziarno (mąka pszenna) z masłem, pasta z tuńczyka, ogórek kiszony, kawa inka z mlekiem ((2%). |
Copyright 2016 Samorządowe Przedszkole nr 135 im. Księcia Kraka. Wszystkie prawa zastrzeżone.