Data | Posiłek | Potrawy |
20.01.2025
Poniedziałek |
ŚNIADANIE | Chleb wieloziarnisty (mąka pszenna) z masłem i szczypiorkiem, pasztet królewski, ogórek kiszony, kawa z mlekiem, dżem. |
II ŚNIADANIE | Woda mineralna. Winogrona. | |
OBIAD |
Zupa ogórkowa z ziemniakami (18%śmietana) wywar mięsno-warzywny, kasza jęczmienna sztuka mięsa w sosie chrzanowym, surówka z kapusty białej i ogórka zielonego, kompot owocowy. | |
PODWIECZOREK | Weka (mąka pszenna) z masłem i szczypiorkiem, szynka Juranda, sałata zielona, pomidor, herbata z cytryną. | |
21.01.2025Wtorek | ŚNIADANIE | Zupa mleczna (mleko 2%) z płatkami kukurydzianymi, chleb słonecznikowy (mąka pszenna) z masłem i szczypiorkiem, dżem. |
II ŚNIADANIE | Woda mineralna . Jabłka. | |
OBIAD |
Zupa grysikowa (marchew, pietruszka, seler cebula), paluszki drobiowe, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty czerwonej, kompot owocowy. | |
PODWIECZOREK |
Chleb krakowski (mąka pszenna) z masłem i szczypiorkiem ,pasta z makreli i sera białego , ogórek zielony, sałata zielona, herbata owocowa. | |
22.01.2025
Środa |
ŚNIADANIE | Zapiekanka z chleba tostowego,(mąka pszenna) z serem żółtym, ketchup, kawa z mlekiem (2%), dżem. |
II ŚNIADANIE | Woda mineralna. Chipsy owocowe naturalne. | |
OBIAD |
Kapuśniak (śmietana18%) wywar mięsno-warzywny,(seler, marchew, pietruszka, cebula) zielenina, kluski śląskie z gulaszem wołowym, surówka z kapusty pekińskiej w sosie jogurtowym, kompot owocowy. | |
PODWIECZOREK |
Ryż zapiekany z jabłkiem i cynamonem. | |
23.01.2025
Czwartek |
ŚNIADANIE | Zupa mleczna (2%) z tartym ciastem, chleb graham,(mąka pszenna) z masłem i szczypiorkiem, dżem. |
II ŚNIADANIE | Woda mineralna. Mandarynki. | |
OBIAD |
Zupa pomidorowa z makaronem, wywar mięsno-warzywny,(marchew, pietruszka, seler cebula),zielenina, ziemniaki z koperkiem ryba Miruna, panierowana (mąka pszenna, jajko), surówka z kiszonej kapusty, kompot owocowy. | |
PODWIECZOREK |
Chleb wiejski (mąka pszenna) z masłem i szczypiorkiem, wędzony filet drobiowy, papryka czerwona, herbata owocowa. | |
24.01.2025
Piątek |
ŚNIADANIE | Chleb z indeksem,(mąka pszenna) z masłem i szczypiorkiem, szynka konserwowa, pomidor koktajlowy, sałata zielona, kawa z mlekiem,(2%) dżem. |
II ŚNIADANIE | Woda mineralna. Marchewka do chrupania. | |
OBIAD | Zupa gulaszowa z ziemniakami, wywar mięsno-warzywny,(marchew, pietruszka, seler cebula), zielenina ,kluseczki leniwe okraszone masełkiem i bułką tartą,(mąka pszenna, jajka) surówka z marchewki i jabłka, kompot owocowy. | |
PODWIECZOREK | Galaretka owocowa z brzoskwinią, chałka (mąka pszenna)z masłem. |
Copyright 2016 Samorządowe Przedszkole nr 135 im. Księcia Kraka. Wszystkie prawa zastrzeżone.