Data | Posiłek | Potrawy |
18.11.2024 Poniedziałek |
ŚNIADANIE | Chleb krakowski (mąka pszenna) z masłem, jajecznica z wędliną i szczypiorkiem, herbata z cytryną i miodem (2%) dżem. |
II ŚNIADANIE |
Woda mineralna. Winogrona. | |
OBIAD | Żurek z ziemniakami i kiełbasą białą, wywar mięsno- warzywny, zielenina,(seler marchew ,cebula, pietruszka), kasza jęczmienna, sztuka mięsa w sosie chrzanowym ,surówka z kapusty czerwonej, kompot owocowy. | |
PODWIECZOREK | Budyń śmietankowy (mleko 2%) z sokiem malinowym, ciasteczka owsiane z jagodą. | |
19.11.2024
Wtorek |
ŚNIADANIE | Zupa mleczna (mleko 2%) z płatkami miodowymi ,chleb graham (mąka pszenna)z masłem i szczypiorkiem, serek śmietankowy Almette, pomidorek koktajlowy, dżem, miód. |
II ŚNIADANIE | Woda mineralna. Sok marchewkowo-jabłkowy, banan. | |
OBIAD | Zupa dyniowa z groszkiem ptysiowym (śmietana18%) wywar mięsno-warzywny,(seler, marchew, cebula, pietruszka), zielenina, makaron z pełnego ziarna z filetem z indyka z szpinakiem i pestkami dyni polane oliwą z oliwek i serem parmezan, kompot owocowy. | |
PODWIECZOREK | Weka (mąka pszenna) z masłem i szczypiorkiem, polędwica sopocka, sałata zielona, pomidor, herbata z cytryną. | |
20.11.2024
Środa |
ŚNIADANIE | Zapiekanki z serem żółtym i szyneczką (mąka pszenna) z masłem i szczypiorkiem, papryka kolorowa, kawa z mlekiem (2%), dżem. |
II ŚNIADANIE | Woda mineralna. Actimel, chrupki kukurydziane. | |
OBIAD | Zupa koperkowa z lanym ciastem (mąka pszenna, jajko),wywar mięsno warzywny, (seler, marchew, cebula, pietruszka),zielenina, kluski śląskie z gulaszem wołowym, sałatka z kiszonych ogórków z marchewką, kompot owocowy. | |
PODWIECZOREK | Chleb z indeksem (mąka pszenna ,orkiszowa)z masłem i szczypiorkiem, kabanosiki drobiowe, ogórek zielony, herbata owocowa. | |
21.11.2024
Czwartek |
ŚNIADANIE | Zupa mleczna (2%) z płatkami owsianymi, płatkami migdałowymi i żurawiną, bułka kajzerka(mąka pszenna,) z masłem i szczypiorkiem, kiełbasa żywiecka, rzodkiewka. |
II ŚNIADANIE | Woda mineralna. Sok jabłkowy -truskawkowy, chipsy owocowe. | |
OBIAD |
Rosół wołowy z makaronem(mąka pszenna, jajko) wywar -warzywny, (seler, marchew, pietruszka) zielenina, ziemniaki z koperkiem, kotleciki z mięsa rosołowego, sałata zielona z sosem śmietanowym,(18%) kompot owocowy. | |
PODWIECZOREK |
Chleb wieloziarnisty(mąka pszenna)z masłem, pasta z łososia wędzonego i awokado, herbata z cytryną. | |
22.11.2024
Piątek |
ŚNIADANIE | Chleb wiejski (mąka pszenna) z masłem, parówki z Bobrownik ,ketchup, kawa z mlekiem, (2%) ,dżem, miód. |
II ŚNIADANIE | Woda mineralna . Kaki. | |
OBIAD | Zupa z groszku zielonego(śmietana18%) z grzankami domowymi, wywar mięsno-warzywny, (seler marchew, cebula, pietruszka) zielenina, filet z dorsza, ćwiartki ziemniaka, surówka z kiszonej kapusty, kompot wieloowocowy. | |
PODWIECZOREK | Sałatka owocowa(kiwi, malina, winogrona, jabłko, borówka)bułka kajzerka(mąka pszenna) z masłem. |
Copyright 2016 Samorządowe Przedszkole nr 135 im. Księcia Kraka. Wszystkie prawa zastrzeżone.