Data Posiłek Potrawy
03.03.2025

poniedziałek

ŚNIADANIE Chleb wieloziarnisty (mąka pszenna) z masłem i szczypiorkiem, jajecznica,(jajka) kawa inka z mlekiem (2%)  miód.

II ŚNIADANIE

Woda mineralna. Melon żółty.
OBIAD Barszcz biały z kiełbasą i ziemniakami (śmietana18%), wywar mięsno-warzywny (seler, marchew, pietruszka, cebula) zielenina, kluski na parze z nadzieniem truskawkowym okraszone masełkiem i cukrem pudrem, kompot owocowy.
PODWIECZOREK Bułka kajzerka z masłem i szczypiorkiem, kiełbasa szynkowa sałata zielona, pomidor ,herbata owocowa.
04.03.2025

wtorek

ŚNIADANIE Zupa mleczna z płatkami cini -minis, chleb słonecznikowy z masłem i szczypiorkiem, serek owocowy, miód.
II ŚNIADANIE Woda mineralna. Mandarynka.
OBIAD Rosół drobiowy z makaronem, wywar – warzywny,(seler, marchew, pietruszka, cebula) zielenina, ziemniaki z koperkiem, potrawka z jarzynami, kompot owocowy.
PODWIECZOREK Chleb z indeksem(mąka żytnia) z masłem i szczypiorkiem, pasta z wędliny z serem żółtym, papryka, czerwona, herbata z cytryną.
05.03.2025

środa

ŚNIADANIE Weka (mąka pszenna) z masłem, kiełbasa żywiecka, sałata zielona ,serek mozzarella, pomidorki koktajlowe, kawa z mlekiem (2%), dżem.
II ŚNIADANIE Woda mineralna. Chipsy owocowe.
OBIAD Zupa cebulowa z groszkiem ptysiowym, wywar mięsno – warzywny, (seler, marchew, pietruszka, cebula), ćwiartki ziemniaka, schab panierowany (mąka pszenna, jajka) ,mizeria z śmietaną(18%).
PODWIECZOREK Makaron z musem owocowym.
06.03.2025

Czwartek

ŚNIADANIE Zupa mleczna ( mleko2%) z kaszą manną, chleb graham(mąka pszenna) z masłem i szczypiorkiem, wędlina ogórek zielony, dżem, miód.
II ŚNIADANIE Woda mineralna. Marchewka do chrupania.

OBIAD

Zupa ogórkowa z ryżem  (śmietana 18%) wywar mięsno – warzywny (seler, marchew, pietruszka, cebula),zielenina, spaghetti alla carbonara, kompot owocowy.

PODWIECZOREK

Chleb wiejski(mąka pszenna)  z masłem i szczypiorkiem, sałatka z pieczarek i sera białego, pomidor, herbata z cytryną.
07.03.2025

Piątek

ŚNIADANIE Chleb krakowski (mąka pszenna) z masłem i szczypiorkiem ,frankfurterki, ketchup, pomidor, ogórek zielony, kakao z mlekiem (2%), dżem.
II ŚNIADANIE Woda mineralna. Soczek Kubuś
OBIAD Zupa grochowa z makaronem, wywar mięsno-warzywny,(seler, marchew, pietruszka, cebula)z ziemniaki z koperkiem, ryba panierowana, (mąka pszenna, jajka) surówka z kapusty kiszonej,  kompot owocowy.
PODWIECZOREK Chleb multi ziarno (mąka pszenna) z masłem, pasta z tuńczyka, ogórek kiszony, kawa inka z mlekiem  ((2%).