Data Posiłek Potrawy
06.05.2024 Poniedziałek ŚNIADANIE Bułka wyborowa (mąka pszenna) z sezamem z masłem i szczypiorkiem, pasta jajeczna (jajka), pomidor, kakao z mlekiem,(2%) dżem, miód.

II ŚNIADANIE

Woda mineralna. Banany. Chipsy owocowe.
OBIAD Zupa kalafiorowa z ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym (seler, marchew, pietruszka, cebula), zielenina, łazanki (mąka pszenna, jajka)
z kapustą i mięsem, kompot wieloowocowy.
PODWIECZOREK Chleb wieloziarnisty (mąka pszenna) z masłem i szczypiorkiem,

szynka z Bobrownik, ogórek zielony,  herbata owocowa, miód, dżem.

07.05.2024

Wtorek

ŚNIADANIE Zupa mleczna (mleko 2%)  z kaszą bulgur, chleb słonecznikowy (mąka pszenna, słonecznik) z masłem, dżem, miód.
II ŚNIADANIE Woda mineralna. Marchewka do chrupania.
OBIAD Rosół wołowy z makaronem (mąka pszenna, jajka),  jarzyna (seler, marchew, pietruszka, cebula), zielenina, potrawka wołowa z sosem chrzanowym, ziemniaki z koperkiem, sałata zielona w sosie śmietanowym (śmietana 18%), kompot wiśniowy.
PODWIECZOREK Weka (mąka pszenna)  z masłem, serek truskawkowy, herbata z cytryną.
08.05.2024 Środa ŚNIADANIE Chleb krakowski(mąka pszenna)  z masłem i szczypiorkiem, szynka z pajdy, papryka czerwona, herbata owocowa.
II ŚNIADANIE Woda mineralna. Gruszka.
OBIAD Zupa koperkowa z lanym ciastem (mąka pszenna, jajka), wywar mięsno warzywny, zielenina (seler, marchew, pietruszka, cebula), kotlet drobiowy (mąka pszenna, jajka), frytki, mizeria, kompot  owocowy.
PODWIECZOREK Budyń waniliowy,(mleko2%) chałka (mąka pszenna) z masłem.
09.05.2024

Czwartek

ŚNIADANIE Zupa mleczna (mleko2%) z płatkami kukurydzianymi, bułka multi ziarno (mąka pszenna ) z masłem, dżem, miód.
II ŚNIADANIE Woda mineralna. Jabłka.

OBIAD

Zupa jarzynowa na wywarze mięsno- warzywnym (seler, marchew, pietruszka, cebula),zielenina, kluski leniwe z masłem (mąka pszenna, jajka), surówka z selera z rodzynkami, kompot owocowy.

PODWIECZOREK

Chleb wiejski (mąka pszenna)  z masłem i szczypiorkiem, kiełbasa krakowska, papryka czerwona, herbata z cytryną.
10.05.2024

Piątek

ŚNIADANIE Bułka kajzerka (mąka pszenna) z masłem i szczypiorkiem, pasztet wieprzowy pieczony, ogórek kiszony,  kawa z mlekiem (2%), dżem, miód.
II ŚNIADANIE Woda mineralna. Winogrona.
OBIAD Zupa krupnik na wywarze mięsno – warzywnym (seler, marchew, pietruszka, cebula), zielenina, ziemniaki z koperkiem, ryba Miruna, surówka z kapusty kiszonej, kompot owocowy.
PODWIECZOREK Jogurt owocowy, pieczywo wassa.