Data | Posiłek | Potrawy |
21.04.2025
Poniedziałek |
ŚNIADANIE | |
II ŚNIADANIE | ||
OBIAD |
PONIEDZIAŁEK WIELKANOCNY | |
PODWIECZOREK |
||
22.04.2025Wtorek | ŚNIADANIE | Zupa mleczna (mleko 2%) z płatkami kukurydzianymi, chleb słonecznikowy (mąka pszenna) z masłem i szczypiorkiem, wędlina, pomidor, dżem. |
II ŚNIADANIE | Woda mineralna . Gruszka. | |
OBIAD |
Zupa pomidorowa z makaronem, wywar mięsno-warzywny,(marchew, pietruszka, seler, cebula),zielenina, ziemniaki z koperkiem ryba Miruna, panierowana (mąka pszenna, jajko), surówka z kiszonej kapusty, kompot owocowy. | |
PODWIECZOREK |
Chleb wiejski (mąka pszenna) z masłem i szczypiorkiem, wędzony filet drobiowy, papryka czerwona, herbata owocowa. | |
23.04.2025
Środa |
ŚNIADANIE | Zapiekanka z chleba tostowego,(mąka pszenna) z serem żółtym, ketchup, kawa z mlekiem (2%), dżem. |
II ŚNIADANIE | Woda mineralna. Chipsy owocowe naturalne. | |
OBIAD |
Zupa gulaszowa z ziemniakami, wywar mięsno-warzywny,(marchew, pietruszka, seler cebula), zielenina ,makaron kolorowy z serem białym i polewką truskawkową (mąka pszenna, jajka), kompot owocowy. | |
PODWIECZOREK |
Ryż zapiekany z jabłkiem i cynamonem. | |
24.04.2025
Czwartek |
ŚNIADANIE | Zupa mleczna (2%) z płatkami zbożowymi, chleb graham,(mąka pszenna) z masłem i szczypiorkiem, serek Almette, rzodkiewka dżem. |
II ŚNIADANIE | Woda mineralna. Mandarynki. | |
OBIAD |
Zupa ogórkowa z ziemniakami (18%śmietana) wywar mięsno-warzywny, kasza jęczmienna sztuka mięsa w sosie chrzanowym, sałatka z kiszonego ogórka i marchewki, kompot owocowy. | |
PODWIECZOREK |
Chleb krakowski (mąka pszenna) z masłem i szczypiorkiem, pasta z tuńczyka i jajek, ogórek zielony, herbata z cytryną | |
25.04.2025
Piątek |
ŚNIADANIE | Chleb z indeksem,(mąka pszenna) z masłem i szczypiorkiem, sałatka jarzynowa, szynka konserwowa, kawa z mlekiem,(2%) dżem. |
II ŚNIADANIE | Woda mineralna. Marchewka do chrupania. | |
OBIAD | Kapuśniak (śmietana18%) wywar mięsno-warzywny,(seler, marchew, pietruszka, cebula) zielenina, pierogi ruskie okraszone cebulką, kompot owocowy. | |
PODWIECZOREK | Bułka wieloziarnista z masłem i szczypiorkiem, kabanosiki drobiowe, ketchup, herbata z cytryną. |
Copyright 2016 Samorządowe Przedszkole nr 135 im. Księcia Kraka. Wszystkie prawa zastrzeżone.